Home » blog » Steam Rooms After a Workout

Steam Rooms After a Workout

Latihan lan nyinau minangka aspek penting kanggo tetep sehat lan tetep sehat. Nanging, latian sing reguler lan ketat bisa nandhang lara, uga ninggalake sampeyan kanthi gerah lan nyeri. Iki tegese, kanthi sakabehe, pemulihan bisa dadi penting minangka latihan kasebut dhewe; supayamaksimalakeEfisiensi pemulihan sampeyan, tindakan perlu dijupuk langsung. Dadi, ana sawetara macem-macem perkara sing bisa dilakoni ing babagan iki, kaya nggunakake suplemen, pijet, lan mangan pangan sing bener, kita bakalfokusing keuntungan saka nggunakake kamar uap pas latihan.

Utamane dhisik, panggunaan bilik uap nyuda ketegangan lan lemes ing otot;Steam Rooms sawise Workout bebarengan karo iki, uga nyuda lemes lan tekanan mental. Nalika ana ing ruang uap ngundakake suhu awak, sampeyan bakal nyebabake pembuluh getih kanggo nggedhekake (widen). Peleburan pembuluh getih ngasilake aliran getih sing luwih apik ing awak. Iki, sabanjuré, tegese otot duwe persediaan oksigen lan gizi sing luwih akèh, mbiyantu ndandani otot. Uga mbiyantu ngilangake produk sampah sing luwih cepet saka otot-otot sing kerja banget, uga sel respon kekebalan awak. Sèl-sèl getih putih iki dibutuhaké kanggo ngilangi sel-sel sing ora bisa dibalèkaké liyané (lan sampah) nanging bisa ngrusak sel-sel sehat sing bisa diwasa sajroning periode sing luwih dawa.

Saliyane ngresiki soreness lan ningkatake tingkat pemulihan, nggunakake kamar uap nambah metabolisme awak. Maneh, iki minangka eksitasi alami kanggo mundhakaken suhu awakmu. Senadyan ngleksanani, tingkat metabolisme awak luwih dhuwur kanggo sawetara jam sabanjure. Iki tegese, ing kabeh, sampeyan ngobong energi (kalori) luwih cepet ing negara ngaso luwih saka sampeyan biasa. Sesi kamar uap pas latihan bisa ngluwihi dawa wektu yen metabolisme tetep ing kondisi dhuwur. Ikimaksimalakeefektifitas dorongan metabolisme lan migunani banget yen goal olahraga sampeyan bakal ilang.

Kanggo sing ngleksanani ing cuaca sing adhem, khusus sing cocog karo wektu iki, kanthi nggunakake ruang uap bisa uga ana sawetara keuntungan sing ora ana. Kamar wap mbantu ngurangi kamacetan lan ngatasi watuk, asil negatif saka latihan sing ora ana ing mangsa (utamane nalika mangsa). Iritasi tenggorokan, utawa sensasi 'kobong', uga kedadeyan sing relatif umum. Nanging, nalisir saka kapercayan populer iki ora ana akibat hawa dingin, nanging amarga tingkat hidrasi kurang. Nggunakake kamar uap uga mbantu ngurangi efek samping sing ora apik lan ora nyenengake. Iki mudhun menyang tingkat kelembapan ing udhara kamar uap, lan rehidrasi asil kulit garing sing tenggorokan ing tenggorokan. Gejala kasebut bakal luwih becikmenowo sampeyan karo panandhang asma, tegese nggunakake ruang uap sawise latihan wis dianjurake banget.

Kamar uap 'manfaat sing paling akeh diarani yaiku mbantu ing proses detoksifikasi awak. Saiki nalika iki bener, nggunakake kamar uap ora bakal nyingkir awak kabeh racun-racun saiki. Kamar uap bakal mbantu ngilangi elemen tilase (kurangsaka 1%) saka racun saka awak. Nanging, sesi kamar uap sacara nyata mbantu ing detoksifikasi kulit, lan ngresiki saka kotoran. Kringet yaiku salah sawijining metode alami awak kanggo ngresiki racun, nalika ngleksanani ngetokake awak yaiku cara ngendhog; kayata racun dipecat metu saka awak, nanging mbangun ing kulit kaya nggoreng. Panas lan kelembapan kamar uap ora ngijini kringet garing, kanthi efektif ngrampungake reresik kulit. Iki uga nyebabake rehidrasi kulit, lan bisa mbantu ngatasi masalah dermatologis sampeyan bisa.

Pungkasan, panggunaan kamar uap ngasilake hyperthermia liwat mundhakaken suhu awak. Hyperthermia minangka cara efektif kanggo nyababaken samubarang manca utawa mancaorganisme kasebutbisa uga ana ing awak; amarga ora bisa tahan ing temperatur kasebut. Contone, yen sampeyan ngalami demam, awak bakal ngedhukake suhu supaya bisa nglawan infeksi kasebut. Kita wis kena ing respon autoimun sing dipicu kanthi olah raga, tegese awak wis 'oncat' dadi sehat sabisa. Dadi nggunakake ruang uap sawise nggarap metu bakal ngurangi kemungkinan sampeyan bakal mati, sanajan ora ngilangi kabeh awak manca.

Posting iki ditampa dening Sam Socorro sakaSpa Sensual.Sam minangka panulis ahli ing ceruk kesehatan lan kebugaran lan wis nulis lan sinau topik kaya iki kanggo liwat 10 taun.

Ninggalake a Reply

Kebijakan Privasi / Pengungkapan Affiliate: Situs web iki bisa entuk ganti rugi kanggo tumbas sing digawe saka referring pranala. Rebates Fitness yaiku peserta program Amazon Associates LLC Associates, sawijining program iklan afiliasi sing dirancang kanggo nyedhiyakake sarana kanggo situs kanggo entuk biaya iklan dening iklan lan ngubungake menyang Amazon.com. Deleng "Kebijakan Privasi"Saran kanggo iklan liyane, apa wae iklan sing disedhiyakake dening Google, Inc., lan perusahaan afiliasi bisa dikontrol nganggo cookie, cookie iki ngidini Google nampilake iklan miturut kunjungan sampeyan menyang situs iki lan situs liyane sing nggunakake layanan iklan Google.