Home » blog » COVID-19: Cara Nyegah Coronavirus

COVID-19: Cara Nyegah Coronavirus

Flat Belly Fix

Coronavirus, sing disingkat Cov, kalebu pirang-pirang virus sing bisa nularake kewan lan manungsa. Ing manungsa, bisa ngasilake macem-macem jinis penyakit ambegan, saka selesma umum nganti radhang paru-paru (infeksi paru-paru). Mayoritas virus kasebut ora bisa dibukak lan kasedhiya perawatan. Luwih-luwih, umume masarakat wis kena infeksi jinis koronavirus nalika umure. Sanajan luwih asring ing musim sing adhem, kaya musim gugur lan musim dingin, sampeyan bisa nyekel dheweke ing sembarang wektu ing taun. Coronaviruse dijenengi lonjakan kaya mahkota ing permukaan. Coronavirus duwe 4 klasifikasi sub utama sing dikenal kanthi alpha, beta, gamma, lan delta.

Coronavirus Umum Manungsa

  • 229E (alpha coronavirus)
  • NL63 (alfa coronavirus)
  • OC43 (beta coronavirus)
  • HKU1 (beta coronavirus)

Wabah Coronavirus

Ing rong puluh taun pungkasan, koronavirus nyebabake telung serangan wabah sing kalebu:

  • SARS (Sindrom Pernafasan Akut Sing abot): Iki minangka penyakit pernapasan sing nular ing China ing taun 2002 lan banjur nyebar ing saindenging jagad, mengaruhi 8000 wong lan nyebabake udakara 700 wong tiwas. Ora ana kasus SARS-CoV sing wis didaftar wiwit taun 2004.
  • MERS (Sindrom respirasi Timur Tengah): Kasus MERS-CoV sing pisanan ditulis ing Arab Saudi ing 2012, nyebabake 2400 kasus lan 800 tiwas. Kasus pungkasan kedadeyan ing wulan September 2019.
  • COVID-19 (Penyakit Coronavirus 2019): Kasus pertama diungkapake ing China ing pungkasan taun 2019. Saiki, 117,000 kasus wis dilaporake lan dheweke wis ndhaptar 4257 tiwas. Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) lan Pusat Penyakit Penyakit (CDC) nggawe protokol keamanan lan kampanye pencegahan sing ketat.

Covid-19

Coronavirus novel COVID-19 minangka penyakit pernapasan sing dumadi saka pneumonia sing adhem sing biasa. Kaping pisanan dikenalake ing Wuhan, China ing Desember 2019 nalika wabah lan nyebar ing saindenging jagad. Kaslametané Pandemi

Diira manawa asal saka koronavirus iki asale saka sumber kewan. Sawetara investigasi nggambarake manawa asalé saka ula, dene sing liyane negesake manawa asale saka kalong. Salah siji cara, wis ditularaké menyang manungsa. Manungsa bisa ngirim virus menyang wong liya kanthi tetesan ambegan (batuk lan wahing) kanthi jarak 6 meter. Sampeyan uga bisa kena infeksi yen sampeyan ndemek permukaan sing diluncurake karo cairan ing awak sing kena infeksi (saliva, pembuangan irung, lan liya-liyane).

gejala

Iki minangka infeksi pernapasan sing akut sing ngasilake gejala ing ngisor iki: demam, batuk, wahing, ambegan njerone irung, sirah, lemes, rasa ora nyaman lan ambegan napas. Gejala kasebut bisa entheng, moderat utawa abot. Yen ora diobati kanthi cukup, bisa nyebabake sindrom paru-paru sing abot, gagal multiorgan, lan pati.

Nyegah Coronavirus

Dina iki, ora ana vaksin sing digawe kanggo nyegah COVID-19. Cara paling apik kanggo nyegah penyakit kasebut yaiku nyegah infeksi virus. Watch video penting iki kanggo mangerteni sing luwih lengkap babagan carane sampeyan bisa nyegah paparan sajrone pandhemen.

Nyegah COVID-19

Saliyane nonton video, priksa manawa sampeyan tindakake pedoman kasebut saka CDC. CDC wis nyaranake langkah-langkah keselamatan saben dinane iki kanggo nyegah panyebaran penyakit iki:

  1. Nyegah hubungane karo wong sing lara.
  2. Aja nganti nutul mripat, irung, lan cangkem.
  3. Tetep ing omah yen sampeyan lagi lara lan gunakake topeng rai kanggo nyegah nyebarake wong liya.
  4. Nutupi irung lan tutuk nganggo jaringan nganggo batuk nalika batuk utawa wahing banjur buwang ing tong sampah. Sampeyan bisa nutupi cangkeme nganggo sikut yen ora duwe jaringan.
  5. Cuci tangan sampeyan terus nganggo banyu lan sabun paling ora 20 detik, utamane sawise menyang kamar mandi, sadurunge mangan, lan sawise batuk utawa wahing. Yen sampeyan ora duwe banyu lan sabun ing wayahe, sampeyan bisa nggunakake sanitizer tangan paling sethithik 60% alkohol. Sampeyan kudu ngumbah tangan yen lagi reged.
  6. Objek lan permukaan sing ngresiki lan permukaan sing durung direwangi. Sampeyan bisa nggunakake panyemburan disinfecting utawa andhuk nganggo banyu lan sabun.
  7. Organisasi kesehatan nyaranake ngindhari perjalanan sing ora penting ing China utawa Korea Kidul.
  8. Yen sampeyan kesah menyang negara apa wae lan bisa kena infeksi, sampeyan kudu dinilai suwene 14 dina sabanjure yen ana gejala sing wiwit katon.
  9. Tetep tenang lan coba tindakake pandhuan kanggo nyuda risiko infeksi.

Ninggalake a Reply

Kebijakan Privasi / Pengungkapan Affiliate: Situs web iki bisa entuk ganti rugi kanggo tumbas sing digawe saka referring pranala. Rebates Fitness yaiku peserta program Amazon Associates LLC Associates, sawijining program iklan afiliasi sing dirancang kanggo nyedhiyakake sarana kanggo situs kanggo entuk biaya iklan dening iklan lan ngubungake menyang Amazon.com. Deleng "Kebijakan Privasi"Saran kanggo iklan liyane, apa wae iklan sing disedhiyakake dening Google, Inc., lan perusahaan afiliasi bisa dikontrol nganggo cookie, cookie iki ngidini Google nampilake iklan miturut kunjungan sampeyan menyang situs iki lan situs liyane sing nggunakake layanan iklan Google.